Date de contact

Contact: Sfetcu Florin
Adresa: Slatina, Jud. Olt
Telefon: 0743/136.279
; 0770/998.603

luni, 13 februarie 2012

Lista neagra a asiguratorilor de bunuri rau platnici

 Alpha Auto Service a cerut in instanta insolventa AstraAsigurari. Service-ul auto are de recuperat de la asigurator peste 300.000 de lei, suma provenita din dosarele de dauna neachitate. Aceasta este prima cerere de insolventa asupra liderului pietei de asigurari.


Primul termen de Judecata a fost stabilit pentru data de 6 martie 2012, se arata pe site-ul Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Stefan Basalic, actionar si administrator al Alpha Auto Service, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca datoria pe care o are Astra la service era de peste 300.000 de lei la 1 decembrie, suma fiind in crestere, in conditiile in care apar noi contracte de dauna.

Acesta a mai spus ca a facut si o plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) impotriva Astra Asigurari, insa nu a primit niciun raspuns.

Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei Astra Asigurari nu au comentat informatiile.

Basalic a mentionat ca Alpha Auto Service, cu sediul in Bucuresti, are de incasat bani de la Astra chiar si din dosare de anul trecut.

Alpha Auto Service s-a judecat si cu societatea Euroins, pentru o datorie de circa 300.000 lei, care apoi a urcat la aproximativ 400.000 de lei, asupra careia a avut poprire pe cont pentru a putea sa-si recupereze banii. Totusi, service-ul auto mai are de incasat peste 100.000 de lei.

Impotriva Euroins au existat mai multe cereri de insolventa, ultima venind din partea firmei Radcar Autoserv.

Printre problemele cu care se mai confrunta service-urile se numara si una legata de piesele de schimb aftermarket (second-hand) impuse de asiguratori.

Stefan Basalic a spus ca unii asiguratori impun piese aftermarket, cumparate de ei, si la masini noi, clientii devenind astfel nemultumiti de calitatea serviciilor. Astfel, asiguratorii achizitioneaza aceste piese si le dau service-urilor.

CSA a primit 4.888 de reclamatii in primele noua luni ale anului, cifra in scadere cu aproximativ 15% fata de perioada similara din 2010.

Cel mai des reclamate aspecte de catre petenti au fost: neplata despagubirilor, solicitari de recalculare a valorii despagubirilor, probleme de comunicare intre asigurati sau pagubiti si inspectorii de dauna.

Circa 90% din totalul reclamatiilor solutionate a fost reprezentat de reclamatiile si sesizarile care au vizat asigurarile auto (asigurari facultative Casco si asigurari obligatorii RCA). Astfel, in primele noua luni ale anului curent CSA a primit si solutionat 755 de reclamatii privind asigurarile Casco, respectiv 3.597 reclamatii privind asigurarile RCA.

Circa trei sferturi din numarul total de reclamatii primite si solutionate in perioada ianuarie - septembrie 2011 sunt concentrate la nivelul a 5 companii, si anume: Euroins (1.395), Carpatica (952), Astra (659), Omniasig (333) si BCR Asigurari (320), conform CSA.

Piata asigurarilor din Romania a inregistrat in primele noua luni din 2011 un volum de prime brute subscrise de 6,08 miliarde de lei, in scadere cu 3,71% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform CSA.

Astra Asigurari a subscris, in primele 9 luni ale anului in curs, un volum de prime brute subscrise (PBS) in valoare totala de 870,3 milioane de lei, in crestere cu 3,47%, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

Recent, compania a anuntat ca Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se va retrage, la inceputul anului viitor, din functia pe care o ocupa, fiind inlocuit de Alexander Adamescu, fiul actionarului principal al societatii.

Alpha Auto Service a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de peste 5 milioane de lei, in crestere cu circa 37% comparativ cu anul anterior, cand a fost de 3,68 milioane de lei, conform datelor publicate pe Ministerul Finantelor. dailybusiness

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu