Date de contact

Contact: Sfetcu Florin
Adresa: Slatina, Jud. Olt
Telefon: 0743/136.279
; 0770/998.603

marți, 16 iulie 2013

Nu vrei sa te inhami la credit? Cati ani trebuie sa economisesti ca sa-ti permiti un apartament

apartamente.jpg
Achizitionarea unei locuinte este foarte dificila pentru oamenii cu venituri medii. Stii cat trebuie sa economisesti ca sa iti cumperi un apartament, in cazul in care nu vrei sa ai de-a face cu banca? S-ar putea sa te lasi pagubas dupa ce vei vedea cifrele.

In urma unei analize realizate pe baza salariilor si a preturilor medii am constatat ca daca un roman intentioneaza sa economiseasca pentru a cumpara o locuinta, acesta trebuie sa fie extrem de chibzuit si sa agoniseasca o parte consistenta din venitul sau lunar, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net. 

Daca am lua in calcul un venit mediu de 500 de euro (salariul mediu calculat de Institutul National de Statistica) din care sa scadem cheltuielile lunare dintr-o gospodarie pentru o persoana, care potrivit INS, se ridica la 180 de euro, atunci un roman cu un venit mediu ar ramane cu 320 de euro pe care sa-i economiseasca timp de aproape 9 ani pentru a reusi sa cumpere o garsoniera cu un pretmediu de 34.000 de euro. 
In conditiile in care o persoana reuseste sa puna deoparte intreg salariul, atunci achizitia s-ar putea face in 68 de luni (5 ani si jumatate), potrivit analizei realizate de Imobiliare.net. 

Daca un roman vrea sa-si cumpere un apartament cu 2 camere, cu un pret mediu de 53.000 de euro, atunci acesta trebuie sa economiseasca 13 ani si 7 luni, fiind incluse si cheltuielile lunare. Daca o persoana ar economisii lunar intreg salariul, atunci o locuinta cu 2 camere ar putea fi cumparata in 8 ani si 8 luni
Daca obiectivul unei persoane este achizitionarea unei locuinte cu 3 camere, cu un pret mediu de 72.000 de euro, atunci aceasta trebuie sa economiseasca 64% din salariul sau timp de 18 ani si 7 luni. Daca un roman ar economosii lunar 100% din venitul sau mediu, atunci in circa 12 ani ar putea sa se mute in locuinta dorita. 

In cazul unui apartament cu 4 camere cu un pret de 94.000 de euro, timpul de agonisire porneste de la 15 ani si jumatate si poate ajunge la 24 de ani si 5 luni, daca includem si cheltuielile lunare. 

In general, achizitia unei locuinte se face de catre doi soti si este imposibil sa economisesti lunar un salariu intreg. In mod inevitabil, intervin diverse cheltuieli: bunuri alimentare, bunuri nealimentare, o vacanta, un copil, etc”, a explicat Alina Petrescu.

"Asadar, timpul de agoniseala porneste de la cifrele metionate in analiza noastra si se poate extinde considerabil, in functie de cheltuielile fiecaruia. Daca nu vorbim de o mostenire, cea mai buna varianta pentru persoanele cu venituri medii este accesarea unui credit, deoarece banca le impune un plan de rambursare a banilor si in acelasi timp oamenii se pot muta in locuinta mult dorita o data cu obtinerea creditului", a adaugat Petrescu.
  Sursa dailybusiness

miercuri, 10 iulie 2013

Salarii plătite prin asigurări de viață, fără taxe la stat

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și  ofițerii de politie judiciară din Târgu Mureş coordonează în această dimineață o amplă acțiune de destructurare a unei grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea de evaziune fiscală cu asigurări.
166 de percheziții domiciliare au loc pe raza municipiului București şi in 26 de județe, la locuințele unor suspecți, la sediile a 112 societăți comerciale şi la sediile unei societăți de asigurări, anunță DIICOT.
„Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări față de persoane cu atribuții de conducere şi angajați în cadrul unei societăți de asigurări, precum şi față de reprezentanți ai unor societăți comerciale, care sunt suspectate că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante beneficii financiare în modalitatea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor aferente unor drepturi salariale”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției. Potrivit digi24.ro sunt vizați cinci șefi de la BCR Asigurări și nouă filiale ale societății, din București şi din șapte județe, sunt percheziționate la această oră.
Procurorii spun că gruparea infracțională acționa într-un mod inedit, constând în acordarea disimulată a unei părți din drepturile salariale lunare prin încheierea de către angajator a unei polițe formale de asigurare de viață colectivă. Contravaloarea polițelor de asigurare, respectiv primele lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii) erau achitate de către angajator. La scurt timp, în cursul aceleiași zile sau în ziua următoare, avea loc  „răscumpărarea clauzei suplimentare” şi, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurător direct în conturile angajaților, care  primeau aceste plăti ca fiind parte din veniturile salariale.
„După reținerea unui comision de aproximativ 10% din valoarea primei, primele de asigurare erau returnate în conturile angajaților, cu o frecvență lunară, sub formă de răscumpărare, aceasta reprezentând în fapt o formă mascată de plată a drepturilor salariale”, explică anchetatorii. În aceste condiții, salariații primeau o parte din indemnizația lunară cu eludarea plății taxelor aferente drepturilor salariale, costul pentru angajator rezumându-se la comisionul de 10% către asigurator.
Potrivit DIICOT, gruparea infracțională acționează încă din 2009, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6 milioane de Euro pentru o perioadă de numai 7 luni. Perchezițiile domiciliare au loc în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa, Brăila, Bihor, Caraş, Cluj, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ,  Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.
Sursa stiri.yahoo